Tahitský tanec Ori Tahiti pochází z oblasti Francouzské Polynésie. Vyznačuje se výraznými pohyby pánve a boků. Taneční styl “Tahiti dance fitness” je velmi populární na Tahiti a taky v USA. Je to spojení tradičních prvků s posilováním a kardio cvičením, u kterých se pořádně zapotíte. 🙂 Na lekci si zatancujete v rytmu polynéských bubnů, které ve vás probudí exotickou bohyni!

Tahiti dance fitness je vhodný pro každou ženu, která se nebojí vyzkoušet něco nového a má zájem svobodně tančit. Lekce jsou vhodné pro začátečníky a mírně pokročilé.

Co je to Tahiti dance fitness?

Tahiti Dance Fitness (TDF) je kompletní taneční tréninkový program pro ženy všech věkových skupin. Pokud hledáte taneční aktivitu, která podporuje vaši ženskost, sebeuvědomění a sebelásku, tak TDF je právě pro vás. Tento tanec je taky pro všechny, kteří hledají krásné cvičení s hlubším významem.

Tahitský tanec Ori Tahiti pochází ze svatých kulturních kořenů ostrova Tahiti, zasazeného mezi polynéské ostrovy. Jedním z mnoha smysluplných účelů cvičení tohoto tradičního tance je oslavovat život a naše emoce.

Filozofie TDF je založena na hodnotách „Aloha Spirit“ z Havaje a polynéských ostrovů. Duch Aloha plní následující hodnoty: laskavost, jednota, pokora, respekt, odpovědnost a vytrvalost. Aloha je podstatou vztahů, kde každý respektujeme jeden druhého a považujeme každou osobu za rovnocennou.

TAHITI DANCE FITNESS je kombinace tahitských tanečních pohybů s fitness prvky. Je to ideální kombinace pro efektivní kardio cvičení, kde zároveň posilujete celé své tělo.

Ukázka - Tahiti dance fitness

Přidejte se do naši komunity! Vyzkoušejte první lekci ZDARMA a nechte se unášet tropickou taneční atmosférou. 

 Výhody a benefity TDF taneční lekce

  • Posiluje celý váš svalový systém těla. Pokaždé, když trénujete taneční kroky a pohyby, začleňují do práce velké množství svalových skupin současně. Opakování tanečních pohybů je vynikajícím faktorem pro rozvoj svalů. TDF tancem zpevníte a posílíte své tělo, které pak bude sexy. 🙂
  • Je to zábavná tvůrčí činnost. Pokud milujete tanec, nebudete se nudit tréninkovou rutinou, jak se to často stává po mnoha opakováních monotónní síly nebo kardio cvičení. Díky tanci si budete moci udržet motivaci po dlouhou dobu.
  • TDF tanec vám pomůže vyrovnat se se stresem. Zaprvé, rytmický pohyb tahitské hudby, který je s nádechem exotické dovolené, vám zlepšuje náladu, takže po taneční hodině budete určitě mít dobrou náladu. Zadruhé, stejně jako při jakékoliv fyzické aktivitě, tanec přispívá k produkci endorfinů – hormonů rozkoše a štěstí.
  • Zlepšuje držení těla. Rovná poloha těla je jeden z nejdůležitějších parametrů krásného vzhledu, ale také zdraví páteře. Pravidelné taneční cvičení vás zbaví bolesti zad a minimalizuje poškození způsobené sedavým životním stylem.
  • S TDF zhubnete díky zvýšení tepové frekvence, při které spalujete své tukové zásoby. Na rozdíl od jiných sportů a pohybových aktivit nejde o nadměrnou zátěž, a přesně proto se dostanete do té pravé tepovky. TDF tanec je tedy nejen tanečním pohybem, ale i radostí – můžete si zatancovat jen tak pro úsměv na rtech, a přitom uděláte něco skvělého pro své tělo.
  • Tanec MÁ POZITIVNÍ VLIV NA MOZEK. Podle jedné studie se u starších lidí zvyšuje objem šedé hmoty mozkové (nejvíce konkrétně v oblasti hipokampu), pokud začnou pravidelně tančit. Právě tato oblast se přitom výrazně podílí na učení a udržování paměti a často bývá právě věkem výrazně opotřebená. Díky tanci tak udržíte ve formě nejen tělo, ale i mozek.

Přidejte se do naši komunity! Vyzkoušejte první lekci ZDARMA a nechte se unášet tropickou taneční atmosférou. 

Jmenuji se Natalie

a jsem profesionální tanečnice. Vystudovala jsem taneční konzervatoř a pak cestovala několik let ve světě, kde jsem studovala další tance všech kultur a zemí. Chtěla bych vám nabídnout kurz Tahiti dance fitness(TDF), který je v kombinaci tradičního tahitského tance s fitness prvky.

⪢ Několik let jsem tančila a studovala tahitský tanec přímo od polynésanů. Je to velmi exotický styl tance, který má svou pevnou strukturu a techniku.

⪢ ⪢ ⪢ Nyní přináším exotiku i do vašeho tanečního centra:

Pondělky od 17:15 v KDM Mírová 1616, Mnichovo Hradiště.

Cena za půl roku:1700,- Kč.

Registrace: ZDE

→ Ráda bych vás informovala, že první taneční lekce proběhne 23.9.2024. První lekce pro nováčky je bez registrace a je ZDARMA.

O Natalii Matějčíkové, zakladatelce Esence smyslů


Smyslem mého života je tanec a kreativita jako dva principy, které mě vedou k neustálému seberozvoji.

Ukazují cestu k sebepoznání skrze harmonizaci vzájemného působení našeho těla, mysli a srdce, a tím i ke spojení s naší duší. Podporuji lidi v tom, aby se cítili dobře ve svém těle a (znovu)objevovali svou esenci, proud tvořivosti a životní sílu. Více o mě →

Nejčastěji kladené otázky:

Můžou tančit těhotné?

Během lekce se zaměřujeme na energické pohyby boků, tak se těhulkám tahiti dance fitness nedoporučuje. Budeme se na vás těšit po porodu i s miminkem. 🙂

Co si mám na lekci obléknout?

Co je vám pohodlné. 🙂 Doporučuji tančit bosa, maximálně s ponožkami kvůli pevnějšímu spojení se zemí. Použijte obyčejný šátek nebo pareo / sarong, který si obléknete kolem boků.

Neumím tančit–je to pro mě?

Lekce je určená pro začátečníky a mírně pokročilé. Náročnost během hodiny budu přizpůsobovat podle vaší potřeby. V lekci všechny upravuji a vysvětluji. Kladu důraz také na individuální přístup, protože každá z nás máme jiný příběh na našem těle.

Máte nějaký dotaz či přání?

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely vyřešení vašeho dotazu.